Auteur:
Tommy Ingenbleek
Horecatijger in hart & nieren.

In februari weer naar de horeca ....
In de persconferentie van 18 december 2021 maakte voormalig coronaminister Hugo de Jonge en minister president Mark Rutte bekend dat de maatregelen aangescherpt werden. Dit betekende een sluiting voor publiek toegankelijke zaken. Op 19 december moesten de horeca, evenementen, cultuurgelegenheden, musea, pretparken en niet-essentiële winkels hun deuren opnieuw sluiten. Dit is een enorme klap voor de eigenaren. De horeca heeft het misschien wel het lastigst gehad tijdens de coronacrisis. Gelukkig hebben we een mooi vooruitzicht. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kan de horeca geleidelijk heropend worden met een eigen routekaart. De organisatie geeft aan dat de horecazaken weer op 15 januari en anders per 1 februari open kunnen. Haagse bronnen melden dat er versoepelingen komen op 15 januari, maar helaas niet voor de horeca.
Wat is het vooruitzicht?
KHN heeft een eigen routekaart gemaakt voor de zaken om de horeca weer veilig te kunnen openen. Volgens de organisatie kan de horeca heropend worden. Echter is duidelijk dat de horeca hoogstwaarschijnlijk niet open gaat op 15 januari. Dit betekent dat je als eigenaar van een horecazaak nog genoeg tijd hebt om voorbereidingen te treffen als de horeca wel heropend wordt. Waarschijnlijk zal dit medio februari zijn. Wel zijn de verwachtingen dat de openingstijden overdag zijn, tot 18:00. Medio maart zullen versoepelingen voor de horeca komen om ook 's avonds de deuren open te houden voor gasten.
Wat betekent dit voor restaurants en cafés?
De brancheorganisatie pleit dat op 15 januari een heropening al mogelijk is voor restaurants en cafés, maar wel met een verplichte zitplaats, QR-controle en sluiting voor nieuwe gasten om tien uur 's avonds. Het kabinet houdt de horecazaken waarschijnlijk dicht. Ergens in de volgende maand zal de horeca weer open gaan, wordt verwacht. Het duurt dan nog even voordat alles echt normaal is. Het kabinet zal de restaurants en cafés namelijk niet in één keer helemaal open gooien.
Wat betekent dit voor clubs en discotheken?
Clubs en discotheken kunnen ook weer open op 15 januari, volgens KHN. Dankzij de controle van het coronatoegangsbewijs en de sluiting om 22:00, zou het zonder bezoekerscapaciteit kunnen heropenen. Ook hier is het kabinet het niet mee eens. Clubs en discotheken blijven voorlopig gesloten.
Voorbereiden voor de horeca
Als het kabinet besluit de horeca medio februari te heropenen is er nog een maand tijd om je voor te bereiden. De restaurants en cafés worden dan in kleine stapjes geopend tot alles weer mogelijk is, zodat de cijfers niet hoog oplopen. Waarschijnlijk heeft jouw zaak hard geleden onder de maatregelen door de coronacrisis, daarom is het nu de tijd om de verliezen in te halen. Maak bijvoorbeeld een nieuwe menukaart en word bekender door een social media account en mooie website. Het kost tijd, maar het zal een goede investering zijn!
Hulp bij je zaak voorbereiden
Je wilt je verliezen inhalen die door de maatregelen zijn ontstaan. Hiervoor zal je gasten nodig hebben die naar jouw horecazaak komen. Dankzij een juiste marketing wordt jouw tent een succes! Echter gaat de horeca waarschijnlijk snel open, dus er is werk aan de winkel om jouw restaurant of café bekend te maken bij het publiek. Heb je niet veel tijd hiervoor of kan/weet jij niet hoe je dit moet aanpakken? Horeca036 zal je helpen om alle zitplaatsen vol te krijgen.
Online marketing
Tegenwoordig gebeurt veel online. Het reserveren van een tafel, het bestellen van eten, reviews lezen en ga zo maar door. Als horecazaak is het daarom belangrijk om een goed online imago te hebben, waarbij de gast meteen denkt: Hier wil ik eten! Dankzij een website en social media account is dit mogelijk. Horeca036 is de juiste partner om je hiermee te helpen.
Een website laten maken of beheren
Een website die goed in elkaar is gezet is zeer handig. Zo vinden de bezoekers van jouw website al hun antwoorden terug op de site, zodat zij niet meer hoeven te bellen of mailen. Het maken van een site die bezoekers aanspreekt is lastig. Daarbij wil je ook nog eens dat je makkelijk te vinden bent op Google. Ons team zal jouw website ideaal maken voor het krijgen van meer gasten.
Een social media account laten beheren
Naast een website biedt een social media account uitkomst voor een goed online imago. Op verschillende platforms je zaak laten zien is een must. Gasten willen weten hoe de tent eruit ziet, wat er te eten is en wie er allemaal werkt. Op sociale media is het mogelijk om jouw zaak echt te laten zien aan de gast, zonder dat ze er zijn geweest. Na het bekijken van jouw accounts beheerd door horeca036 zijn de gasten razend enthousiast om te komen eten. Dat is precies wat je wilt na zo'n lastige tijd!
Grafisch ontwerp
Om het beste van een horecazaak te kunnen laten zien, moet alles er mooi en verzorgd uitzien. Van menukaarten tot bedrijfskleding, voor alle grafisch ontwerpen kun je bij ons terecht. Jouw ideeën zullen door ons team verwerkt worden. De grafisch ontwerpers maken creaties met een onderliggende betekenis en/of kleuren en vormen die elkaar versterken.
Menukaarten laten maken
Een menukaart is de basis van een horecazaak. Het laat zien wat er te eten is en bepaalt dus grotendeels waar je zaak zich mee bezig houdt. Het is echter niet zo makkelijk om een menukaart te maken. Alle gerechten op een rij met de prijs erachter is te simpel, aangezien je jouw gasten wilt beïnvloeden voor het duurste gerecht. Daarnaast heeft de layout van een kaart veel invloed op de keuzes van je gasten.
Visitekaartjes, flyers en posters ontwerpen
Naast het online imago is offline bekendheid ook zeer belangrijk. Visitekaartjes bij de deur en flyers en posters in de omgeving zijn hierbij van belang. Deze ontwerpen moeten gasten aanspreken, zodat zij niet twijfelen over wat ze eten vanavond, dat willen ze bij jou doen. Ons team van grafisch ontwerpers ontwerpt en drukt deze visitekaartjes, flyers en posters om ook offline bekend te worden in de omgeving.
Het ontwerpen van bedrijfskleding
De kleding die het personeel draagt moet goed aansluiten bij de sfeer die jouw tent uitstraalt. Je laat de runners geen roze dragen, terwijl de tafels rood zijn. We kijken samen naar wat jouw wensen zijn en maken een ontwerp voor de bedrijfskleding. Daarbij wordt het logo van de horecazaak duidelijk neergezet. Wees trots op je zaak!
Events organiseren
Een event kan enorm veel gasten trekken die (hopelijk) vaker bij je komen eten of drinken. Evenementen trekken mensen, dat is altijd zo geweest. Wil je jouw tent heropenen met een knallend event? Als partner van Horeca036 zullen we je helpen. Het event wordt gezamenlijk gepland en bekend gemaakt op social media.
Vrijblijvend gesprek en offerte aanvragen
Wil je samen met ons werken aan een geweldige heropening na de coronamaatregelen? Kies voor een vertrouwde partner. Het is veel werk om alle voorbereidingen zelfstandig te treffen, dus vraag een vrijblijvend gesprek of offerte aan. Zo kunnen we zien hoe wij je kunnen helpen!
Uitgave nieuwe Horeca036 magazine
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Horeca036? Rond de maand maart geven wij ons nieuwe magazine uit met succesverhalen van horecazaken en tips voor jou als ondernemer.
Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te brainstormen!